Nicu Popescu la București: „Datorită deschiderii și dialogului constant, parteneriatul nostru cu România este cel mai puternic din ultimele trei decenii”

290
0

Vicepremierul Nicu Popescu a întreprins o vizită de lucru la București, unde s-a revăzut cu ministra afacerilor externe a României, Luminița Odobescu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Oficialii au discutat despre importanța relațiilor bilaterale, unde ministrul Nicu Popescu a exprimat cu tărie convingerea că acestea vor continua să se dezvolte în același ritm susținut.

„Am folosit această ocazie pentru a-i mulțumi omologului meu român pentru sprijinul necondiționat oferit Republicii Moldova în parcursul nostru european, inclusiv în procesul de obținere a votului pozitiv pentru lansarea negocierilor de aderare.

Datorită deschiderii și dialogului constant, parteneriatul nostru cu România este cel mai puternic din ultimele trei decenii. Am trecut în revistă proiectele concrete sprijinite de România care au fost realizate până acum, inclusiv construcția de poduri și gazoducte, renovarea a sute de grădinițe și școli, eliminarea totală a tarifelor de roaming între Republica Moldova și România și numeroase alte inițiative în beneficiul tuturor cetățenilor noștri. România a fost, este și va rămâne un susținător constant al Republicii Moldova!

La București am avut plăcerea de a discuta și cu domnul Bogdan Aurescu, consilierul pentru politică externă al Președintelui Klaus Iohannis, un prieten de încredere al țării noastre. În câteva săptămâni, domnul Aurescu va prelua funcția de judecător la Curtea Internațională de Justiție a ONU, ocazie cu care i-am transmis urări de succes și un mandat productiv în această nouă etapă a carierei sale.

La fel, am avut o întrevedere cu Mircea Abrudean, Secretarul General al Guvernului României, cu care am discutat despre proiectele finanțate de România în țara noastră.

Bucureștiul va rămâne susținătorul nostru principal în procesul de aderare la Uniunea Europeană și sunt convins că vom continua să colaborăm la fel de strâns pentru a asigura integrarea cât mai rapidă a Republicii Moldova în marea familie a Uniunii Europene, alături de România!”

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE