Acordeonistul și compozitorul Vitalie Advahov împlinește astăzi 45 de ani

448
0

Unul dintre fondatorii Orchestrei Fraților Advahov, „Maestru în Artă”, „Artist al Poporului”, „Cetățean de Onoare” al municipiului Chișinău, Vitalie Advahov, împlinește astăzi frumoasa vârstă de 45 de ani, anunță Primăria Municipiului Chișinău.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Cu acest prilej, Primăria Chișinău îi urează succes în carieră, public devotat, multă sănătate, noroc și numai bine și-i mulțumește pentru promovarea tradițiilor neamului nostru și a patrimoniului cultural, atât la noi în Republica Moldova, cât și peste hotare.

Vitalie Advahov, compozitor și interpret de muzică populară și clasică, alături de fratele său Vasile, este conducător artistic al Orchestrei Municipale a Fraților Advahov.

Vitalie Advahov și-a început cariera muzicală de la vârsta de 7 ani.

Primii ani de studii cel mai mare frate, Vitalie Advahov, și i-a petrecut la Cahul, apoi la Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău, unde a studiat acordeonul.

După absolvirea conservatorului din Chișinău, au pus împreună cu fratele său bazele Orchestrei Fraților Advahov, având în prezent peste 30 membri.

Orchestra se bucură de un adevărat succes atât în țară, cât și peste hotare, având colaborări cu diverși interpreți de muzică populară și usoară, cât și colaborări inedite cu orchestre de muzică simfonică sau colective rock.

În 2007 i s-a conferit titlul de ,,Maestru în Artă”, după care, în 2016, titlul de ,,Artist al Poporului”, iar în 2022 s-a învrednicit de ,,Ordinul de onoare”.

În anul 2023 i s-a conferit titlu de „Cetățean de Onoare” al municipiului Chișinău.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE