Siegfried Mureșan: „Poporul maghiar a avut mult de pierdut din cauza acțiunilor lui Orban din ultimii ani”

394
0
Sursa foto: pagina de Facebook/Siegfried Mureșan

„Oricine vrea să aplaude atitudinea lui Viktor Orban la nivel european trebuie să știe următorul lucru: poporul maghiar a avut mult de pierdut din cauza acțiunilor lui Orban din ultimii ani”, declarația aparține eurodeputatului român din Parlamentul European, Siegfried Mureșan.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Eurodeputatul a spus astăzi, în plenul Parlamentului European, că acțiunile guvernului maghiar au împiedicat Uniunea Europeană să ofere sprijinul dorit oamenilor din Ungaria.

„Poporul maghiar a avut mult de pierdut în ultimii ani și în ultimele luni din cauza acțiunilor lui Viktor Orban și încă au de pierdut.

Ungaria are 20 de miliarde de euro, fonduri europene, înghețate din cauza încălcării statului de drept și a principiilor democratice de către Guvernul Ungariei și din cauza opoziției lui Viktor Orban de a dialoga și a lucra cu instituțiile europene.

Noi vrem ca oamenii din Ungaria să beneficieze de Europa, de fondurile europene, de Mecanismul de Redresare și Reziliență la fel ca cetățenii din orice altă țară europeană. Dar soluția în Europa este dialogul, este cooperarea, nu este confruntarea, nu este șantajul. Soluția este respectarea valorilor și principiilor democratice, nu încălcarea lor”, a scris pe pagina sa de socializare europarlamentarul român.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE