Cetățenii Republicii Moldova şi cei ai Regatului Spaniei vor beneficia de dreptul de a-şi converti permisul de conducere

342
0

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului între Republica Moldova şi Regatul Spaniei privind recunoașterea reciprocă şi conversiunea permiselor naționale de conducere, informează serviciul de presă al legislativului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Acordul prevede că atât cetățenii Republicii Moldova, cât şi cei ai Regatului Spaniei vor beneficia de dreptul de a-şi converti permisul de conducere cu respectarea formalităților administrative stabilite de legislația celor două state.

Prin semnarea acestui Acord se urmărește simplificarea procedurii de conversiune a permiselor de conducere pentru deținătorii acestor documente, precum și facilitarea traficului rutier în cele două state.

De menționat că, în prezent, Republica Moldova are încheiate trei acorduri similare cu Republica Turcia, Republica Lituania și Republica Italia.

Permisele de conducere eliberate de autoritățile Republicii Moldova sunt recunoscute în baza prevederilor Convenției de la Viena asupra circulației rutiere din 1968.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE