Un nou tip de fraudă online ia amploare – smishing. Poliția vine cu recomandări

368
0

Poliția informează că un nou tip de fraudă online ia amploare. Modalitatea are loc prin trimiterea către cetățeni a mesajelor prin SMS. Acestea conțin informații false despre necesitatea furnizării unor date suplimentare pentru a recepționa un presupus colet care urmează a fi livrat.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

De asemenea, pot fi întâlnite și mesaje cu informații neautentice despre o ofertă greu de refuzat sau cu titlu gratuit. Pe lângă text, aceste mesaje vor include și un link, care vă redirecționează către un website fraudulos unde vi se solicită să introduceți datele bancare ale cardului Dumneavoastră sau alte informații personale.

Mai mult, prin intermediul unui astfel de link pot fi răspândite programe care vă pot infecta dispozitivul mobil.

Poliția recomandă:

  • Nu accesați link-urile pe care le primiți;
  • Nu răspundeți la mesajele primite;
  • Marcați mesajele suspecte ca SPAM;
  • Descărcați aplicații numai din sursele oficiale;
  • Nu introduceți informații personale sau bancare pe site-urile neverificate;
  • Nu comunicați nimănui codul OTP primit de la bancă.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE