Executivul reduce costurile și barierele inutile pentru mediul de afaceri din Republica Moldova

319
0

Guvernul a aprobat modificarea a 12 acte normative, noile reglementări vor sprijini mediul de afaceri din țară prin reducerea costurilor și barierilor din sectorul antreprenoriatului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Modificările prevăd recunoașterea burselor de mărfuri autorizate în statele membre ale Uniunii Europene și permit tranzacțiile electronice, administrarea mai multor tipuri de piețe, precum și diversificarea contractelor de bursă.

De asemenea, urmează a fi întreprinse acțiuni ce vor extinde termenul de la 14 zile la maximum 30 de zile pentru repararea sau înlocuirea produselor de către vânzător.

În același timp, va fi anulat registrul de reclamații – reclamațiile depuse direct la comercianți vor avea aceeași valoare precum cele din registru. Totodată, antreprenorii vor beneficia de semnături electronice la distanță prin înregistrări video ale solicitantului.

Prin aceste modificări vor fi economisiți circa 183 de milioane de lei anual.

Proiectul nu implică costuri bugetare suplimentare, contribuie la eliminarea birocrației, limitând corupția și ajutând antreprenorii să se concentreze pe dezvoltare și pe crearea locurilor de muncă bine plătite.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE