Pe 7 și 8 ianuarie cei mai mulți pacienți au fost internați în Secția Traumatologie

358
0

Echipele de gardă de la IMSP Institutul de Medicină Urgentă care au lucrat în zilele de 7 și 8 ianuarie curent au consultat un număr mare de pacienți, informează Serviciul de presă al instituției medicale.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit sursei citate, timp de două zile, în Departamentul de Primiri Urgențe, au fost deserviți 322 de pacienți dintre care 85 au necesitat spitalizare. Toți ceilalți pacienți au primit îngrijirile medicale necesare și au fost transferați în alte spitale strategice sau au plecat ambulator.

Astfel, cei mai mulți pacienți au fost internați: în Secția Traumatologie – 17 pacienți, în Secția chirurgie – 11 pacienți, în ortopedie – 9 persoane, în Secția Neurologie – 8 pacienți și alți 5 pacienți au necesitat spitalizare în Secția microchirurgie.

Au fost efectuate 26 de intervenții chirurgicale dintre care 22 în regim de urgență. La moment toți pacienții sunt în stare de gravitate medie, stabilă.

De asemenea, au ajuns în UPU și două persoane, una cu degerături și altă persoană cu hipotermie, dintre care un pacient este internat și celălalt pacient a fost transferat interspitalicesc.

La fel și Serviciul Republican AVIASAN a fost solicitat în această perioadă. Au fost transferați interspitalicesc 7 pacienți, dintre care doi copii și cinci adulți și au fost efectuate două intervenții chirurgicale.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE