2600 de specialiști continuă activitatea pentru redresarea situației în urma ninsorilor abundente

368
0

Potrivit informațiilor colectate de Centru de Dirijare în Situații Excepționale, în dimineața zilei de 9 ianuarie, aproape 2600 de specialiști cu 1058 unități de tehnică din cadrul autorităților sunt implicați pentru redresarea situației în republică în urma precipitațiilor abundente sub formă de ninsoare și lapoviță.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ofițeri și subofițeri din cadrul subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne, drumari din cadrul ÎS Administrația de Stat a Drumurilor, lucrători medicali, dar și muncitori ai furnizorilor de energie electrică întreprind măsuri pentru ca situația să revină la normal.

Lucrări de curățare și presurare a materialului antiderapant se desfășoară pe toate traseele naționale, regionale și locale. Circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată în condiții de iarnă.

Conform informațiilor oferite de furnizorii de energie electrică la moment mai rămân parțial deconectate de la energia electrică 40 de localități. Lucrările continuă în teren.

În ultimele 24 de ore Serviciul unic național pentru apeluri 112 a gestionat 6397 de apeluri, fiind deschise 2686 fișe de caz. Peste 1900 de apeluri au fost redirecționate ambulanței, 628 poliției, iar 145 de misiuni au revenit salvatorilor și pompierilor.

Conform datelor generate din sistemul 112, IGSU a întreprins 38 de misiuni pentru deblocarea mijloacelor de transport, 7 dintre ele fiind la deblocarea ambulanțelor din raioanele Drochia, Hâncești, Chișinău, Leova și Strășeni. Misiuni de deblocare au fost întreprinse și de angajații IGP și IGC care au tractat mai multe mijloace de transport derapate de pe traseu.

Punctele de trecere a frontierei  de stat activează în regim normal, iar fluxul de persoane și mijloace de transport este unul echilibrat.

La punctele de trecere a frontierei Leușeni -Albița, Cahul -Oancea, autoritățile statului vecin redirecționează deplasarea camioanelor pe direcția de intrare în România, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Tot din cauza condițiilor meteo la Aeroportul Internațional Chișinău au fost anulate 15 curse.

În urma deciziilor luate de Comisiile Situații Excepționale  la nivel de raion  sau municipii, vacanța  de iarnă va fi prelungită cu o zi sau două pentru elevi în peste 1000 de instituții de învățământ din 24 raioane din republică.

În continuare Centru de Dirijare în Situații Excepționale monitorizează situația din țară până la redresarea completă a acesteia.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE