Republica Moldova va ratifica Convenția privind violența și hărțuirea în lumea muncii

355
0

Angajații, stagiarii, voluntarii din Republica Moldova vor avea un mediu de lucru sigur, liber de violență și hărțuire.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, 27 decembrie, proiectul de lege cu privire la ratificarea Convenției Organizației Internaționale a Muncii nr. 190 privind violența și hărțuirea în lumea muncii.

Convenția se adresează tuturor lucrătorilor din economia formală și informală și stabilește în mod clar rolul guvernelor și al partenerilor sociali în prevenirea, abordarea și remedierea violenței și a hărțuirii în lumea muncii.

Ratificarea și implementarea prevederilor Convenției va contribui la îmbunătățirea cadrului normativ în domeniu pentru eliminarea violenței și a hărțuirii în lumea muncii, prin recunoașterea dreptului fiecărei persoane la un spațiu al muncii sigur.

În Republica Moldova, documentul va intra în vigoare  în termen de 1 an, după depunerea instrumentului de ratificare. Convenția a fost adoptată la Geneva, la 21 iunie 2019 și a intrat în vigoare la 25 iunie 2021.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE