Percheziții într-un dosar de spălare de bani, efectuate de CNA și SIS. Un grup criminal organizat ar fi operat tranzacții suspecte, introducând în țară mii de euro și dolari

464
0

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS), sub conducerea Procuraturii Anticorupţie, au efectuat astăzi, 27 decembrie, nouă percheziții într-o cauză penală de spălare de bani, săvârșită de către  un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit faptelor investigate, cinci persoane domiciliate în regiunea de nord a țării, urmărind scopul introducerii în circuit a mijloacelor financiare cu o proveniență suspectă, utilizând sistemele interbancare de transferuri rapide (Western Union, ‎Zolotaya Korona, ‎Inteliexpress, Moneygram, Ria Money Transfer, etc.), au asigurat introducerea mijloacelor financiare ilicite pe teritoriul Republicii Moldova în mai multe tranșe.

Astfel, în perioada august – decembrie 2023, au fost identificate și racolate peste 90 de persoane fizice care, contra unui comision bănesc, au oferit datele personale bancare pentru transferul și deghizarea originii mijloacelor bănești oferite de grupul criminal organizat, efectuând extrageri documentate de organul de urmărire penală în sumă de 197 861 de euro și 19 822 de dolari.

În urma efectuării acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe dispozitive electronice de stocarea informației, inclusiv mijloace financiare.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE