Executivul a aprobat fuzionarea celor două spitale pentru acordarea serviciilor medicale mai calitative pacienților

348
0

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” va fuziona cu Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile. Un proiect în acest sens a fost aprobat, astăzi, de Guvern, la inițiativa Ministerului Sănătății.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Reorganizarea presupune optimizarea cheltuielilor, eficientizarea proceselor administrative, restructurarea instituțiilor și fortificarea lor, prin investițiile care se vor realiza în infrastructură, capacități și competențe, într-un management comun, având în vedere specificul similar de activitate – tratarea maladiilor contagioase. Măsura nu va afecta angajații acestor spitale care își vor păstra locurile de muncă în cadrul noii structuri.

Investițiile și restructurările semnificative la nivelul unităților spitalicești sunt esențiale, având în vedere imperativul consolidării capacităților țării în abordarea urgențelor asociate maladiilor infecțioase și situațiilor epidemiologice. Utilizarea eficientă a resurselor ambelor spitale reprezintă o componentă indispensabilă pentru atingerea acestor obiective. Aceasta va contribui semnificativ la crearea unui sistem de sănătate solid și pregătit să gestioneze provocările prezente și viitoare și va îmbunătăți condițiile de lucru ale personalului medical, asigurând în același timp o calitate superioară a serviciilor medicale furnizate pacienților.

Totodată, Guvernul a decis încadrarea Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, fapt ce îi va oferi posibilitatea diversificării programelor de reabilitare după timpul necesar, în conformitate cu Programul Individual de Reabilitare.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE