Salariul mediu lunar pe economie, prognozat pentru anul 2024, va constitui 13 700 lei

436
0

Mărimea salariului mediu lunar pe economie, prognozat pentru anul 2024, va crește cu 2000 de lei – de la 11.700 la 13 700 lei. O hotărâre în acest sens a fost aprobată, astăzi, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Mărimea salariului mediu lunar pe economie prognozat se utilizează pentru a determina plafonul bazei de calcul a indemnizațiilor de asigurări sociale, venitul lunar asigurat al salariaților-rezidenți ai parcurilor IT, dar și pentru stabilirea valorii pagubelor, în cazul săvârșirii unor abateri legale.

Salariu mediu lunar pe economie este ajustat anual, în conformitate cu principalii indicatori macroeconomici, prognozați.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE