Premieră cinematografică// Filmul „Alive in Mo…”va fi disponibil în cinematografele din Chișinău, în primul weekend din 2024  

566
0

Noul an vine cu o premieră cinematografică. Filmul „Alive in Mo…” va fi lansat în prima săptămână a anului 2024, iar cinefilii îl vor putea urmări, pe marile ecrane deja în primul weekend din 2024. Producția este o poveste despre sacrificiu, integritate și perseverență, o călătorie emoționantă, care explorează cât de departe poate merge un om pentru a-și urma visurile și a face ceea ce este corect.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Pelicula marchează debutul  regizoral al lui Grigore Bechet și debutul cinematografic al actorului Cătălin Lungu, fiind totodată și ultimul film al maestrului Boris Bechet.

Filmul autohton „Alive in Mo…” este produs de casa de producție „Urma ta”, cu scriitorul Igor Guzun în rol de producător și co-producătorii „Moving Pictures”, Paul Maple Carpenter și Angela Guseva. Pelicula a fost realizată cu suportul Centrului Național al Cinematografiei (CNC) din Republica Moldova.

„Alive in Mo…” – un film bazat pe fapte reale

Pelicula prezintă povestea lui Damian, un tânăr dintr-un sat mic din R. Moldova, care pornește cu visuri mari spre Moscova. Determinat să devină medic, i se promite că va lucra la un spital, însă ajuns acolo, el descoperă o realitate departe de așteptările sale. Viața lui Damian capătă o nouă întorsătură, atunci când îl întâlnește pe consăteanul său, Anton, cel care l-a ajutat să-și găsească de lucru. Eroul filmului trebuie mereu să decidă: să rămână sau să plece, ce e bine și ce nu, ce e moral și ce e normal, ce vor alții de la el, ce vrea el de la viață și ce drum să aleagă mai departe.

„Alive in Mo…” arată lupta interioară a personajului principal și reflectă călătoria de devenire a lui Damian, prin trei delimitări ale spațiului și timpului: Moldova, Moscova și morga.  Fiecare loc reprezintă o etapă distinctă în viața tânărului și o provocare cu care este nevoit să se confrunte. Filmul ilustrează călătoria prin aceste etape ale vieții, un proces de creștere și reziliență.

„Alive in Mo…” nu este doar un titlu, ci o declarație despre rezistența umană și capacitatea de a rămâne „în viață” în ciuda greutăților.

O echipă internațională de producție

Regizat de Grigore Bechet, absolvent al prestigioasei Columbia University Film School, acest film marchează debutul său de lungmetraj. Inspirat și conceput în inima New York-ului, primul draft al scenariului a fost scris la Columbia University, la cursurile profesorului și scenaristului, Trey Ellis. „Alive în Mo…” este și ultima producție moldovenească filmată la Moscova.

Grigore Bechet este câștigătorul mai multor premii la nivel internațional, inclusiv pentru producțiile sale de scurtmetraj. Începând cu 2012, Grigore Bechet a lăsat o amprentă notabilă în lumea filmului. Primul lui film, „O zi din viața unei roșii”  a fost în lumina reflectoarelor la Festivalul GREEN FEST din Belgrad, Serbia. Următorul său scurtmetraj moldo-american  „Sniker Thief”, a participat la festivalul Student Cuts din Maribor în 2016. În 2017, „Santa Claws” și-a făcut debutul la prestigiosul Columbia Film Festival din New York și Los Angeles.

Iar scenariul filmului „Alive in Mo…” a câștigat „Transilvania Pitch Stop CoCo Award”,  în 2016, la Festivalul Internațional de Film Transilvania | TIFF. În același an, scenariul a obținut și Midpoint scholarship award la Connecting Cottbus în Germania.

Filmul este o producție la care a contribuit și o echipă internațională. Astfel, pe platourile de filmare s-au implicat cineaștii Paul Carpenter din New York, care a fost și director de imagine, împreună cu Ruben Agadjanean, elvețianul Elie Aufseesser, în calitate de producător creativ, Pierre Nativel din Franța, care a fost pictor de lumini, dar și producătorul Paul Grec din România. Iar la post-producție a lucrat Delia Oniga, nominalizată la premiile GOPO și câștigătoarea premiului pentru cel mai bun montaj oferit de Uniunea cineaștilor din România, pentru filmul „Imaculat”, alături de  Alexandru Suciu, care a făcut mixajul de sunet.

 

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE