ASP anunță că buletinele de identitate pot fi livrate la domiciliu

388
0
Cetățenii care-și perfectează buletine de identitate la centrele multifuncționale ale ASP, le pot primi direct la domiciliu, anunță Agenția Servicii Publice (ASP).
Astfel, odată cu depunerea cererii de perfectare a documentului, solicitați operatorului de la ghișeu serviciul de livrare a acestuia la domiciliu.
Prin intermediul serviciului guvernamental de livrare (MDelivery), buletinul de identitate poate fi livrat la orice adresă, atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și peste hotare.
Livrarea MDelivery este disponibilă pentru buletinele de identitate solicitate în termen de 24 ore, 5, 10 sau 20 de zile lucrătoare și se face contra cost.
Astfel, livrarea unui buletin de identitate pe teritoriul Republicii Moldova costă de la 25-60 lei, iar peste hotare – de la 100-1100 lei, în funcție de furnizorul de servicii poștale/curierat, de destinație și termenul de livrare.
ASP reamintește că, în prezent, cetățenii pot solicita la ghișeele centrelor multifuncționale ale ASP livrarea la domiciliu nu doar a buletinelor de identitate, dar și a pașapoartelor și a extraselor din registrele de stat.
MDelivery este o platformă digitală modernă, dezvoltată de Agenția de Guvernare Electronică, în cadrul proiectului Modernizarea Serviciilor Guvernamentale (MGSP), implementat de Guvernul Republicii Moldova cu suportul Băncii Mondiale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE