Guvernul dublează bursele studenților din domeniul educației

370
0

Începând cu anul viitor, studenții pedagogi vor beneficia de burse în mărime dublă. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Cabinetul de miniștri, ca măsură de susținere a viitoarelor cadre didactice.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Astfel, studenții de la ciclul I licență, care beneficiază de bursă de categoria I, vor primi lunar din bugetul de stat 2810 lei, pentru categoria II sunt prevăzute 2800 de lei, pentru categoria III – 2200 de lei.

Mărimea bursei pentru studenții din anii terminali de la specialitățile din domeniul educației a fost majorată la 3280 lei, pentru categoria I,  până la 2800 lei pentru categoria II și 2570 de lei pentru categoria III.

Din numărul total de studenți, burse de categoria I primesc 10%, de categoria II –  20% și de categoria III – 70%.

Pentru dublarea cuantumului burselor studenților cu profil pedagogic, din bugetul de stat, anul viitor, vor fi alocate peste 34 milioane de lei.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE