ARBI a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de 14 milioane de lei în cauza trimisă în instanță de PA privind „Frauda cu produse petroliere”

378
0

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestru asupra mai multor bunuri mobile și imobile în valoare de aproximativ 14 milioane de lei în scopul recuperării prejudiciului și eventualei confiscări speciale în dosarul „Frauda cu produse petroliere”, transmis în instanța de judecată de Procuratura Anticorupție (PA).
Este vorba despre 32 de bunuri, inclusiv trei mijloace de transport, 11 terenuri pentru construcție, cinci construcții locative și șase nelocative,  șase terenuri agricole și alte bunuri – 1.
Precizăm că PA a finalizat și a remis în instanța de judecată șase episoade disjunse din cauza penală denumită generic „Frauda cu produse petroliere”, în privința a doi învinuiți, fiindu-le incriminată săvârșirea infracțiunii de delapidare a averii străine și escrocherie.

Urmărirea penală a fost pornită în iulie 2022, de către Inspectoratul General al Poliției al MAI, în baza plângerilor privind comiterea de către un grup de persoane a infracțiunii de delapidarea averii străine, escrocherie și spălare de bani.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE
Potrivit materialelor administrate de PA, cu suportul IGP al MAI, Serviciul Vamal, ARBI și CNA, s-a stabilit că, un grup de cetățeni ai Republicii Moldova, prin diferite scheme infracționale, în perioada anilor 2021-2022 au însușit, dispus și folosit bunurile companiei încredințate în gestiune (companie petrolieră), și anume produse petroliere în volum de 461 366 de litri de motorină în valoare de peste 8 milioane de lei, care prin intermediul companiei transportatoare ce aparține învinuiților, erau livrate și vândute contra bani în numerar la alți agenți economici decât ce-i indicați în facturile fiscale, iar mijloacele financiare realizate, erau însușite în interese proprii.
De asemenea, aceștia, prezentându-se ca angajați ai companiilor petroliere, având intenție criminală îndreptată spre dobândirea ilicită a mijloacelor financiare de la persoane fizice și juridice din Republica Moldova, au lansat pe piața Republicii Moldova oferte cu produse petroliere la preț diminuat, iar ca rezultat au însușit prin înșelăciune în perioada anilor 2019-2022 produse petroliere și mijloace financiare de la victime în sumă de peste 8 milioane de lei, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 17 milioane de lei.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE