CNA// Un Porsche Cayenne și un Lincoln, preluate în administrare și trei ordine de înghețare emise de ARBI pe conturi în valoare de 25 de milioane de lei

477
0

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a emis ordine de înghețare pe conturi bancare în valoare de peste 1 200 000  de euro și 1 232 270 de lei (echivalentul a 25 de milioane de lei) și a primit confirmarea sechestrelor pe alte 2 675 875 de lei, aplicate anterior, informează CNA.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

De asemenea, două automobile de model Porsche Cayenne S din 2016 și Lincoln MKC din 2015 au fost preluate în administrare, săptămâna trecută.

Agenția mai raportează primirea a cinci delegații spre executare pe o cauză penală în privința a trei subiecți, alte trei delegații pe trei cauze penale fiind finalizate.

La moment, în procedură sunt 88 de delegații pe 60 de cauze penale în privința a 124 de subiecți cu diferit statut procesual.

Pe parcursul săptămânii trecute, ARBI a expediat 100 de demersuri cu solicitări de informații către furnizorii de date.

Alte subdiviziuni ale CNA raportează finalizarea a nouă expertize judiciare, transmiterea a zece cauze penale procurorilor cu propunere de remitere în instanța de judecată, 22 de rapoarte de expertiză anticorupție și 14 avize transmise autorilor de proiecte de acte normative și legislative.

În perioada menționată au fost organizate opt instruiri anticorupție pentru funcționarii publici, au fost definitivate cinci analize operaționale și au fost eliberate 123 de caziere de integritate.

În cancelaria CNA s-au înregistrat peste 1400 de materiale, la Linia Națională Anticorupție au fost recepționate 32 de apeluri, iar Serviciul juridic a participat la 23 de ședințe de judecată.

În izolatorul CNA sunt trei persoane arestate, alte patru persoane vizate în dosarele CNA sunt plasate în arest preventiv la Penitenciarul 13.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE