Igor Grosu: „Vom continua să ne facem temele pentru acasă, astfel încât să avem decizia pozitivă a Consiliului Europei privind deschiderea negocierilor de aderare până la sfârșitul acestui an”

375
0

Agenda de reforme a Republicii Moldova a fost discutată de Președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu miniștrii austrieci pentru afaceri europene și economice.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

La întrevederea cu ministrul Federal pentru Afaceri Europene și Internaționale, Alexander Schallenberg, Igor Grosu a subliniat angajamentul și hotărârea legislativului față de agenda de reforme, menționând că Republica Moldova este în mijlocul unui amplu proces de echivalare a legislației naționale cu cea europeană.

Oficialii au avut un schimb de opinii și despre ultimele evoluții în procesul de implementare a celor nouă recomandări emise de Comisia Europeană.

„Facem aceste reforme pentru a avea instituții reziliente, care să combată corupția, să consolideze democrația și să creeze un mediu atractiv pentru investitori. Vom continua să ne facem temele pentru acasă, astfel încât să avem decizia pozitivă a Consiliului Europei privind deschiderea negocierilor de aderare până la sfârșitul acestui an”, a precizat Președintele Parlamentului.

Discuțiile cu ministrul Federal al Muncii și Afacerilor Economice, Martin Kocher, s-au referit la reformele în economie.

În același timp, șeful legislativului a menționat că reformarea Inspecției Muncii este una dintre prioritățile de bază, precum și digitalizarea sistemului de asistență socială – o componentă importantă pentru care Republica Moldova are nevoie de expertiză.

„Eforturile noastre sunt concentrate pe îmbunătățirea mediului de afaceri. Încurajăm atât antreprenorii locali, cât și companiile europene să investească în Republica Moldova. Investițiile austriece în domenii precum turism, energia regenerabilă, IT, agricultură, infrastructură, industria auto ne-ar permite să creăm locuri de muncă și să asigurăm transfer de cunoștințe și standarde înalte”, a mai spus șeful legislativului.

Amintim că Președintele Parlamentului, Igor Grosu, însoțit de o delegație parlamentară, efectuează o vizită oficială în Republica Austria, în perioada 21-23 noiembrie 2023, la invitația omologului său austriac.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE