Delegația Republicii Moldova în CUC semnalează continuarea abuzurilor în Zona de Securitate

493
0
Sursa foto: zonadesecuritate.md

Lucrările neautorizate desfășurate de către reprezentanții Tiraspolului în adiacentul drumului ce leagă localitățile Varnița și Bender au fost în centrul atenției la ședința Comisiei Unificate de Control (CUC) din 23 noiembrie 2023.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Raportul săptămânal al Comandamentului Militar Întrunit nu a fost semnat, întrucât din nou nu a oferit un tablou veridic asupra situației în Zona de Securitate.

Astfel, nu au fost incluse neregulile semnalate observatorilor militari de către șeful sectorului de poliție Varnița care a evidențiat că, deși exponenții Tiraspolului declarau anterior că vor fi prevăzute treceri prin pretinsul parapet metalic de siguranță, aceste treceri așa și nu au fost făcute. Totodată, nu au fost eliminate nici blocurile de beton instalate în 2020 sub pretextul combaterii pandemiei.

Totodată, conducerea Inspectoratului de poliție Bender a anunțat creșterea numărului de plângeri ce vizează restricționarea liberei circulații în raionul cu regim sporit de securitate. Locuitorii sunt îngrijorați, de asemenea, de acțiunile Tiraspolului care continuă lucrările abuzive pe tronsonul între străzile Mațnev și 27 Aprilie.

În context, delegația Republicii Moldova a adresat apelul de a înceta acțiunile unilaterale care provoacă tensiuni în Zona de Securitate și de a adopta o decizie capabilă să asigure respectarea principiilor prevăzute în Acordul din 21 iulie 1992.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE