FOTO// Un ofițer de investigații din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, reținut de CNA în flagrant. Ar fi pretins 2000 de euro de la un figurant pe o cauză penală

391
0

Un ofițer de investigații din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău a fost reținut în flagrant cu puțin timp în urmă de CNA într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi pretins și ulterior a primit suma de 2000 de euro de la o persoană supusă unor acțiuni de urmărire penală.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit materialelor cauzei, ofițerul de investigații ar fi susținut că are influență asupra persoanelor publice din cadrul IGP și că le-ar putea convinge să nu aplice o măsură procesuală de constrângere în privința unei persoane la domiciliul căreia a fost efectuată o percheziție.

În urma acțiunilor procesuale efectuate în dimineața zilei de 22 noiembrie, ofițerul de investigații a primit sub controlul ofițerilor CNA mijloacele financiare anterior pretinse în mărime de 2000 de euro. În scopul acumulării materialului probator, a fost efectuată percheziția corporală a funcționarului public implicat, în urma căreia au fost ridicate mijloacele bănești în sumă de 2000 de euro anterior transmise sub controlul ofițerilor CNA, inclusiv alte obiecte care prezintă interes pentru cauza penală.

Ofițerul de investigații a fost reținut pentru 72 de ore și urmează să fie plasat în izolatorul CNA. În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE