Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială la Viena, la invitația omologului său austriac

348
0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Republica Austria, în perioada 21-23 noiembrie 2023, la invitația omologului său austriac.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

La Parlamentul Austriei, șeful legislativului se va întâlni cu Președintele Consiliului Național, Wolfgang Sobotka. Agenda vizitei mai include întrevederi cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Republica Austria-Republica Moldova și cu membrii Comisiei parlamentare pentru politică externă. Discuțiile se vor referi la parcursul european al Republicii Moldova și cum pot fi sprijinite eforturile de integrare europeană a țării noastre.

Președintele Parlamentului va fi primit și la Guvernul Austriei, având planificate întrevederi cu Ministrul Federal pentru Afaceri Europene și Internaționale, Alexander Schallenberg, și cu Ministrul Federal al Muncii și Afacerilor Economice, Martin Kocher.

Tradițional, Președintele Parlamentului urmează să se întâlnească și cu reprezentanții diasporei. Membrii comunității de moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Austria vor avea o discuție cu Igor Grosu în seara zilei de astăzi.

Igor Grosu va fi însoțit în vizita la Viena de către deputații Adrian Belîi, președintele Grupului de prietenie cu Republica Austria, vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie; Ion Groza, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană; Ina Coșeru, vicepreședinta Comisiei mediu, climă și tranziție verde; Marina Morozova, membra Comisiei economie, buget și finanțe.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE