O candidată la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție s-a retras, altă candidată a fost admisă în concurs 

353
0
Curtea Supremă de Justiție / Sursa FOTO: Replica Media

Comisia Vetting informează opinia publică despre retragerea din concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție a candidatei Svetlana Slusarenco. Candidata a transmis Comisiei și Consiliului Superior al Magistraturii, în calitate de organizator al concursului, cererea privind intenția sa de retragere din competiție. 

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Totodată, urmare a concursului prelungit, Consiliul Superior al Magistraturii a remis Comisiei Vetting încă un candidat, în vederea inițierii procedurii de evaluare. Este vorba despre judecătoarea Curții de Apel Bălți, Stela Procopciuc, care a fost admisă în calitate de candidată din rândul judecătorilor. Aceasta va fi evalută în temeiul prevederilor Legii 65/2023, normelor subordonate acestei legi, dar și altor acte normative.

Prin urmare, în contextul vetting-ului Curții Supreme de Justiție, Comisia Vetting desfășoară evaluarea a 3 judecători  Curții Supreme de Justiție în funcție și a 20 de candidați la funcția de judecător Curții Supreme de Justiție, rămași în concurs. Printre candidați sunt judecători din instanțe de diferit nivel, avocați și procurori.   

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE