44 de oameni ai străzii sunt adăpostiți în prezent la Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil

435
0

Primăria Municipiului Chișinău informează că 44 de oameni ai străzii sunt adăpostiți în prezent la Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil din stradela Haltei, 2. Odată cu instalarea sezonului rece, numărul de solicitanți ai instituției crește.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit primăriei capitalei, beneficiarii sunt aduși la Centru de către reprezentanții poliției, prin îndreptare de la Direcțiile asistență socială de sector, din spitale, ca urmare a informării în teritoriu sau vin singuri.

Capacitatea Centrului  este de 100 de locuri, iar la necesitate instituția poate să primească până la 150 de persoane.

Primăria municipiului Chișinău precizează că în perioada rece a anului: 01 noiembrie – 31 martie, Centrul prestează servicii non-stop, pe timp de zi și de noapte.

Oamenii fără adăpost beneficiază aici de hrană caldă, de trei ori pe zi, precum și de îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă.

De rând cu cei care vin și pleacă de la Centrul de găzduire, în prezent, sunt adăpostiți și 30 de oameni cu dezabilități, dintre care unii nu se pot deplasa, iar alții au nevoie de îngrijiri paleative.

Pe lângă oferirea serviciilor de adăpostire, angajații Centrului de găzduire ies periodic în teritoriu și distribuie pliante cu informații despre posibilitatea de a primi hrană caldă.

Municipalitatea face apel către cetățenii municipiului, să informeze despre cazurile cu persoane care se află în stradă pe vreme rece și au nevoie de ajutor. Astfel, oamenii sunt îndemnați să-i direcționeze pe boschetari la Centrul municipal de profil, din str-la Haltei, 2 sau să anunțe aceste situații la numărul unic pentru apeluri de urgență „112”.

Bugetul Centrului de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil pentru anul 2023 este de 7,2 milioane de lei.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE