Dorin Recean la o întâlnire cu o delegație a Oficiului OSCE: „Vă îndemn să analizați în perspectivă ceea ce se întâmplă în toate regiunile țării”

377
0

Prim-ministrul Dorin Recean a primit în vizită la Guvern o delegație a misiunii de observare a alegerilor locale din 5 noiembrie a Oficiului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR), condusă de Corien Jonker.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Pe agenda discuțiilor s-au regăsit subiecte de actualitate, cum ar fi securitatea regională afectată de războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, acțiunile autorităților pentru combaterea amenințărilor hibride menite să perturbeze procesele democratice, dar și crearea unui echilibru între asigurarea securității țării și necesitățile societății.

„În ultimii ani, Republica Moldova se confruntă cu numeroase provocări de securitate interne și externe. Astăzi avem pace și suntem capabili să facem față amenințărilor hibride, datorită profesionalismului instituțiilor statului. Vă îndemn să analizați în perspectivă ceea ce se întâmplă în toate regiunile țării”, a evidențiat prim-ministrul Dorin Recean.

Misiunea OSCE/ODIHR va evalua alegerile locale sub aspectul respectării angajamentelor OSCE și altor obligațiuni și standarde internaționale pentru alegeri democratice, precum și a legislației naționale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE