Japonia va oferi un grant în valoare de 1,9 milioane de euro pentru fermierii din Republica Moldova

322
0

Guvernul Japoniei va oferi Republicii Moldova susține financiară nerambursabilă în valoare de 1,9 milioane de euro. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat raportul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării unui Acord de grant.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru implementarea proiectului „Asigurarea Fermierilor cu Fertilizanți”. Suportul financiar este necesar pentru susținerea fermierilor mici și mijlocii, care sunt afectați de scumpirea materialului semincer, a fertilizanților, a pesticidelor etc., precum și de prețurile joase la produsul finit. Respectiv, acordarea grantului de 1,9 milioane de euro va reduce din povara fermierilor mici și mijlocii, afectați de consecințele războiului din Ucraina, prin oferirea unor soluții financiare ieftine la procurarea fertilizanților.

Grantul va fi oferit până la data de 31 martie 2024, însă perioada poate fi extinsă. După negocieri, ratificarea Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind realizarea Proiectului „Asigurarea Fermierilor cu Fertilizanți” va fi propusă spre adoptare în plenul Parlamentului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE