1,3 milioane de lei, alocate pentru compensații persoanelor supuse represiunilor politice

367
0

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de Hotărâre cu privire la alocarea mijloacelor financiare pentru restituirea valorii bunurilor prin achitarea de compensații persoanelor supuse represiunilor politice.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Proiectul a fost elaborat de Ministerul Finanțelor, în baza deciziilor comisiilor speciale prezentate de autoritățile administrației publice locale.

Documentul prevede alocarea mijloacelor financiare de la bugetul de stat, în vederea achitării compensației în adresa a doi beneficiari pentru valoarea averii confiscate, naționalizate sau scoase în orice mod din posesia victimelor reabilitate ale represiunilor politice, în sumă de peste 1,3 milioane.

Documentul a fost elaborat în baza Legii nr.1225/1992 privind reabilitarea victimelor represiunilor politice, potrivit căreia persoanele supuse represiunilor și, ulterior, reabilitate sunt reintegrate în drepturi politice, sociale și civile.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE