Medalia de aur și argint, pentru Echipa FIRST Global Team Moldova, la olimpiada din Singapore

391
0

Echipa FIRST Global Team Moldova, formată din 10 membri: șapte tineri și trei mentori, a obținut Medalia de aur pentru Inovație în Inginerie și Medalia de argint pentru Proiectul de inovație din domeniul energiei regenerabile.Competiția de robotică FIRST Global Challenge are loc în orașul-stat Singapore între 7 și 10 octombrie 2023.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Tema competiției din acest an este „Hydrogen Horizons” și încurajează echipele să-și imagineze viitorul energetic al planetei și să propună modalități durabile de asigurare cu resurse regenerabile.

De-a lungul anilor, Republica Moldova a obținut rezultate excelente în cadrul Olimpiadelor mondiale de robotică FIRST Global Challenge.  În 2018, echipa Republicii Moldova a obținut o medalie de bronz, în ediția din 2019, echipa noastră a obținut  trei medalii de aur.  În anul 2022, elevii noștri au obținut o  medalie de aur pentru Inovație în Inginerie în cadrul ediției, care s-a desfășurat la Geneva.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE