Azi, Celula de Criză a MAEIE a decis delegarea a doi funcționari consulari la Ambasada RM din Israel pentru a întări capacitatea de operare a misiunii diplomatice

370
0

Astăzi, la ora 11:00, în cadrul MAEIE, a avut loc o nouă ședință a Celulei de Criză, cu scopul de a evalua situația de securitate din Israel. MAEIE aduce la cunoștința publicului următoarele informații importante:

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ambasada Republicii Moldova din Israel funcționează într-un regim de alertă și furnizează doar servicii consulare de urgență (eliberarea titlurilor de călătorie). Până în acest moment, Ambasada a primit peste 300 de solicitări pentru informații referitoare la situația din țară și la zborurile comerciale. De asemenea, menționăm că diplomații noștri sunt în contact continuu cu autoritățile israeliene și serviciile de urgență pentru a verifica dacă nu există cetățeni moldoveni afectați. Rugăm cetățenii moldoveni care se afla pe teritoriul Statului Israel să se înregistreze folosind acest formular: https://shorturl.at/tvCR9

Celula de Criză a MAEIE a decis delegarea a doi funcționari consulari la Ambasada Republicii Moldova din Israel pentru a întări capacitatea de operare a misiunii noastre. În același timp, avem în curs de desfășurare discuții cu companiile aeriene pentru a evalua posibilitatea suplimentării rutelor de zbor către și dinspre Tel Aviv.

MAEIE subliniază că zborurile comerciale de pe Aeroportul Ben Gurion continuă să opereze pe rutele Tel-Aviv – Chișinău, Tel-Aviv – București și alte destinații europene. Verificați site-urile companiilor aeriene care efectuează zboruri către Israel: www.hisky.md; www.flyone.eu și www.tarom.ro

Potrivit MAEIE, autoritățile israeliene au anunțat că controlul la linia de delimitare cu Fâșia Gaza a fost complet preluat de armata israeliană și pe teritoriul Israelului nu se mai afla elemente teroriste ale Hamas.

Pentru întrebări și asistență puteți contacta:pagina web: https://israel.mfa.gov.md/; email: tel-aviv@mfa.gov.md;
telefon de urgență, inclusiv WhatsApp: +972527789772 și +972527998396 (în regim 24/7)

Centrul de Apel al MAEIE: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova:
+373 22 188 000 – pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare; +37379818081 (inclusiv WhatsApp)
email: call.center@mfa.gov.md.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE