La MAEIE a avut loc o ședință a Celulei de Criză pentru a analiza situația de securitate din Israel. MAEIE recomandă cetățenilor R. Moldova care doresc să părăsească Israelul să utilizeze rutele comerciale disponibile în zilele următoare

380
0

Astăzi dimineață, la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), a avut loc o ședință a Celulei de Criză pentru a analiza situația de securitate din Israel. În urma acestei ședințe, MAEIE aduce la cunoștința publicului următoarele informații și recomandări:

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit comunicatului emis de MAEIE, Ambasada Republicii Moldova din Israel funcționează în regim alert, fiind prestate doar servicii consulare de urgență, cum ar fi emiterea documentelor de călătorie.

Până în prezent, Ambasada a primit 65 de solicitări pentru informații referitoare la situația din țară și a zborurilor comerciale.

MAEIE recomandă tuturor cetățenilor Republicii Moldova care doresc să părăsească Israelul să utilizeze rutele comerciale disponibile în zilele următoare, fie că se îndreaptă spre Chișinău, București sau alte orașe din care pot călători mai ușor spre Republica Moldova.

Următoarele zboruri pe cursa Tel-Aviv – Chișinău sunt programate pentru zilele de 10, 11, 12 și 15 octombrie curent.

Ambasada Republicii Moldova în Israel a emis un comunicat prin care informează că vizele străinilor care se află legal în Israel și care expiră luna viitoare vor fi prelungite.

Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat pentru Ziarul Național că, în prezent, pe teritoriul Statului Israel se află circa 20 de mii de cetățeni ai R. Moldova.

Cetățenii Republicii Moldova care sunt acum în Israel sunt îndemnați să se înregistreze prin intermediul acestei platforme: https://shorturl.at/tvCR9.

Pentru orice întrebări sau asistență, cetățenii moldoveni sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau linia de urgență a MAEIE.

Informații de contact:

pagina web: https://israel.mfa.gov.md/

email: tel-aviv@mfa.gov.md

telefon de urgență: +972527789772 în regim 24/7

Centru de Apel MAEIE:

0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova.

+373 22 188 000 – pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare.

mail: call.center@mfa.gov.md

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE