Parlamentul European a votat azi o Rezoluție prin care cere începerea negocierilor de aderare a RM la UE, până la finalul anului

480
0
„Parlamentul European tocmai a votat rezoluția inițiată de mine prin care cerem începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalul anului”, anunță într-o postare pe pagina sa de socializare europarlamentarul român Siegfried Mureșan.

„Cetățenii Republicii Moldova își doresc să trăiască, la fel ca noi, în libertate și în democrație. Iar noi vrem să le transmitem foarte clar: într-o zi, Republica Moldova va fi membru al Uniunii Europene și cetățenii săi vor avea exact aceleași drepturi și oportunități ca toți cetățenii din celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE
În rezoluție, mai cerem: Creșterea sprijinului european, financiar și tehnic, pentru Republica Moldova;
Creșterea numărului de persoane care se ocupă de Republica Moldova în instituțiile europene și crearea unei unități speciale pentru Moldova la nivelul Comisiei Europene; Liberalizarea permanentă a comerțului cu Uniunea Europeană;
Întărirea relațiilor UE – Moldova la nivel parlamentar prin crearea unui reprezentant permanent al Parlamentului European în Parlamentul Republicii Moldova și viceversa; Integrarea Republicii Moldova în Piața Unică Europeană încă dinainte de finalizarea negocierilor de aderare tocmai pentru ca oamenii din Moldova să simtă cât mai mult și cât mai repede beneficiile apropierii de Uniunea Europeană!”, a declarat europarlamentarul român Siegfried Mureșan, inițiatorul Rezoluției.
„Sunt bucuros că Parlamentul European tocmai a votat rezoluția inițiată de mine prin care cerem începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalul anului. Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană!”, a scris într-o postare pe pagina sa de socializare Siegfried Mureșan.
Rezoluția a fost votată cu largă majoritate: 448 de voturi „pentru”, 45 „împotrivă” și 43 de abțineri.
Amintim că Republica Moldova a depus cerere de aderare la UE în martie 2022 și i s-a acordat statutul de țară candidată în iunie 2022. Consiliul va decide cu privire la următoarele etape de îndată ce Republica Moldova va îndeplini condițiile prezentate în avizul Comisiei Europene privind cererea sa de aderare la UE.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE