Șefa statului și-a exprimat condoleanțele în legătură cu decesul scriitorului Ion Druță

391
0

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj în legătură cu moartea scriitorului Ion Druță: „Ion Druță a fost mesagerul Moldovei în lume, atunci când limba și cultura noastră erau prigonite la ele acasă. A luptat pentru limbă și alfabet încă din anii ’60. A descris satul moldovenesc, satul drag inimilor noastre, ca nimeni altul. Ion Druță a adus prin cărțile sale multă dragoste pentru valorile morale ale neamului nostru, pentru viața și munca țăranilor, pentru limba noastră vie și bogată. Îl vom reciti cu drag și îi vom privi spectacolele cu multă emoție și de azi înainte. Condoleanțe familiei lui Ion Druță, condoleanțe cititorilor și tuturor celor care l-au cunoscut”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Pe pagina web a Președinției a fost publicat un necrolog, în memoria marelui scriitor: „Om al Cuvântului, Ion Druță a scris, contribuind esențial la dezvoltarea artei şi culturii naţionale. A scris mulți ani la rând. De-a lungul lor, Ion Druță și-a asumat responsabil misiunea creatorului – cea de a investiga universul uman, de a descoperi omul, de a promova binele și frumosul, de a elogia sacrul. Opera sa exprimă esența și raţiunea de a fi a poporului nostru, ea e plină de dor și de dragoste, de sacru și de sublim, de bunătate şi ospitalitate.”

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE