Președinta Maia Sandu la cea de-a 78-a Adunare Generală a ONU: „În ciuda tuturor obstacolelor, am păstrat pacea în întreaga Moldovă, inclusiv în regiunea transnistreană, unde trupele ruse staționează ilegal și încălcările drepturilor omului trezesc adânci îngrijorări”

455
0

Președinta Maia Sandu a început discursul la cea de-a 78-a Adunare Generală a ONU evidențiind progresele pe care le-am făcut în ultimul an și faptul că rămânem fermi în credința noastră de a avea un viitor democratic alături de țările membre ale UE. Lidera de la Chișinău a descris situația din regiune menționând că Ucraina, Moldova, Europa și lumea liberă se confruntă cu o agresiune externă asupra valorilor democratice, iar susținerea Ucrainei ne va garanta pacea în regiune. „Susținem ferm victoria Ucrainei, pentru că atunci când Ucraina va fi victorioasă, lumea liberă va fi victorioasă. Acum, mai mult ca oricând, sprijinul pentru Ucraina nu trebuie să scadă. Vă rog să continuați să sprijiniți Ucraina”, a spus șefa statului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În discursul său de la tribuna ONU, Președinta Maia Sandu a menționat că în Moldova nu are loc un război cu arme însă, în fiecare zi, trebuie să facem față atacurilor hibride și infractorilor corupți, care vor să destabilizeze țara.  ,,Instrumentariul lor hibrid include șantajul energetic, sprijinul pentru separatism, atacuri cibernetice și campanii de dezinformare. Ei au încercat, de asemenea, să răstoarne guvernul nostru ales democratic. Dar de fiecare dată au eșuat”, a spus Președinta.

Totodată, șefa statului a reiterat că în ciuda tuturor obstacolelor, am reușit să păstrăm pacea în țară, inclusiv în regiunea transnistreană, unde trupele ruse sunt staționate ilegal și există îngrijorări legate de încălcările drepturilor omului. Astfel, Președinta a făcut un apel de soluționare pașnică a tuturor conflictelor și retragerea necondiționată a forțelor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova.

Lidera de la Chișinău a vorbit despre rolul țării noastre în menținerea securității pe continentul european și angajamentul pentru securitatea Europei, confirmat și prin găzduirea Summitului Comunității Politice Europene. La fel, a menționat că toate progresele economice, acțiunile de ameliorare a securității și fortificarea democrației noastre sunt pașii care ne apropie de aderarea la UE. „Aderarea Moldovei la UE nu este doar o alegere politică, este singura cale de a proteja libertatea, pacea și democrația — în Moldova și pe continent”, a punctat Președinta Maia Sandu.

Discursul poate fi citit integral aici – https://shorturl.at/hjBQT

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE