A IV-a Platformă de sprijin a R. Moldova se va desfășura la Chișinău. Reprezentanții a zeci de state și organizații internaționale vor analiza cum pot să ne ajute

302
0

A patra Platformă de sprijin a Republicii Moldova se va desfășura la Chișinău. Reuniunea va fi convocată la 17 octombrie și va întruni peste 30 de reprezentanți ai țărilor și organizațiilor internaționale, care vor să ne ajute în contextul crizei generate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Anunțul a fost făcut marți, 20 septembrie de către premierul, Dorin Recean.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În cadrul reuniunii, participanții urmează să analizeze care sunt necesitățile esențiale de sprijin ale R. Moldova pentru perioada următoare.

„În acest an, Guvernul va discuta împreuna cu cei peste 30 de reprezentanți ai țărilor și organizațiilor internaționale despre sprijinul necesar pentru acoperirea  cheltuielilor bugetare legate de salarii și pensii, pentru suportul în continuare a păturilor vulnerabile ale societății. În același timp vom discuta despre două fonduri de dezvoltare pentru R. Moldova. Pentru ca să putem recupera pierderea din descreșterea economică și să pornim pe o cale de dezvoltare economică – un fond pentru dezvoltarea infrastructurii și al doilea un fond de tranziție energetică de independență energetică și ajustare la schimbările de mediu. Aici, în mod principal,  ne vom focusa pe eficiența energetică. Trecerea la energia regenerabilă, dar și foarte important – programele necesare pentru ca economia noastră, în mod special, agricultura să se ajusteze la schimbările climatice”, a specificat premierul Dorin Recean.

Precizăm că primele trei reuniuni s-au desfășurat la Berlin, București și Paris. În cadrul acestei Platforme de sprijin, R. Moldova a primit sprijin, inclusiv pentru compensarea cheltuielilor facturilor cetățenilor pentru consumul de energie în perioada rece a anului, compensarea cheltuielilor agricultorilor pentru motorină și implementarea proiectelor de infrastructură.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE