ARBI a CNA a emis ordonanțe de sechestru pe bunuri în valoare de peste 5,2 milioane de lei

381
0

Săptămâna trecută, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis ordonanțe de sechestru, în baza delegațiilor Procuraturii Anticorupție, Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și Poliției de Frontieră, pe patru bunuri, în valoare de peste 5,2 milioane de lei.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În prezent, ARBI are în examinare 102 de delegații pe 73 de cauze penale în privința a 152 de subiecți.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 10 expertize judiciare, dintre care patr criminalistice și șase IT, în procedură fiind alte 54 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au pornit o cauză penală și au propus pentru transmitere în judecată trei  cauze penale. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 375 de dosare.

Direcția legislație a recepționat 16 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 11 rapoarte de expertiză și 9 avize. La moment, se lucrează pe 22 de materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat opt analize operaționale. Totodată, au fost inițiate patru analize operaționale și două strategice, alte 101 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 18 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 105 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat șapte activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 40 de apeluri. Totodată, 1049 de materiale au fost înregistrate în cancelaria Centrului.

În penitenciare se află 3 persoane, arestate în dosarele CNA.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE