Se reduc tarifele în roaming pentru moldoveni! Prețurile serviciilor mobile peste hotare vor fi similare celor de acasă

777
0

Moldovenii care vor călători în Uniunea Europeană vor beneficia de aceleași tarife pentru serviciile mobile ca și acasă, procedura fiind valabilă și pentru călătorii europeni în Republica Moldova, anunță Serviciul informare și comunicare cu mass-media, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Decizia de a încorpora serviciile de roaming în Acordul de Asociere dintre UE și Republica Moldova a fost adoptată de Comisia Europeană, pe 1 septembrie curent, și vine în urma unui angajament comun al operatorilor de telecomunicații din UE și Republica Moldova de a reduce voluntar tarifele de roaming, din 1 ianuarie 2024.

„Suntem încrezători în noile schimbări. Continuăm să evoluăm, iar fiecare pas ne oferă optimism și ne îndreaptă spre integrarea Republicii Moldova în UE”, a declarat viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Adăugarea Republicii Moldova în zona „roam like at home” a UE este una dintre acțiunile cheie ale Planului de Acțiune de Prioritate UE-Moldova, convenit în iunie 2023. Acest plan reprezintă o hartă pentru implementarea completă a Zonei de Comerț Liber și Cuprinzător (DCFTA) dintre UE și Moldova și pentru integrarea mai profundă a Moldovei în Piața Unică a UE.

Propunerea va fi acum analizată de către Consiliul Uniunii Europene. După aprobarea Consiliului, urmează să fie luată o Decizie Comună de către Comitetul de Asociere UE-Moldova în cadrul Configurației pentru Comerț, cu scopul de a actualiza Anexa la Acordul de Asociere pentru a include cea mai recentă legislație a UE privind telecomunicațiile și serviciile poștale. După ce legislația UE relevantă va fi implementată în Republica Moldova, atunci țara noastră și UE vor putea să ofere serviciile „roam like at home”.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE