Un preşedinte de raion, prins beat la volan. Ar fi vorba despre membrul echipei penalului Şor de la Orhei – Dinu Ţurcanu

566
0

Preşedintele raionului Orhei, Dinu Ţurcanu, ar fi fost prins beat la volan.  Or, cel puţin aşa putem deduce din imaginile video publicate de oamenii legii. În clipul video de la poliţie nu se poate vedea faţa iresponsabililor  prinşi de poliţie, însă se poate vedea maioul specific cu care a fost îmbrăcat şi preşedintele raionului Orhei, Dinu Ţurcanu, la festivalul finanţat  de fugarul penal, Ilan Şor, în satul Lopatna.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

La Festivalul Chitarelor, Dinu Ţurcanu apare în acelaşi maiou pe scenă, dar şi alături de deputata Marina Tauber, eliberată recent din arest. Ea fiind cercetată penal  pentru acceptarea cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat și falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii.

Testul de alcoolemie indica  o concentrație a vaporilor de alcool în aerul expirat de 0,53 md/l.

Precizăm că pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică, oamenii legii  au depistat 52 de conducători de vehicule în stare de ebrietate. Se anunţă că printre şoferii iresponsabili este şi un preşedinte de raion.

După toate probabilităţile, Dinu Ţurcanu se întorcea din satul Lopatna unde a fost organizat festivalul sus-menţionat, care s-a desfăşurat pe parcursul a două zile consecutive. Unii politicieni au criticat dur faptul că reprezentanţii unui fost partid declarat neconstituţional „folosesc într-un mod obscur numele lui Iurie Sadovnic”.

„Păcat, mare păcat. Aflu cu mare regret că gruparea criminală Șor folosește într-un mod obscur numele lui Iurie Sadovnic organizând Festivalul Chitarelor de la Lopatna, în scop electoral. Faptul că organizator al festivalului este Consiliul Raional Orhei, mai putea fi trecut cu vederea, însă invitația personală a lui Ilan Șor de a vizita acest eveniment clarifică lucrurile privind sponsorizarea și scopul festivalului aparent organizat în memoria regretatului Iurie Sadovnic Orheianul”, scrie pe pagina sa de socializare preşedintele Partidului Naţional Moldovenesc, Dragoş Galbur, care a făcut apel la familia regretatului artist „să se disocieze de acest eveniment devenit un instrument suplimentar de manipulare în mâinile mafiei dirijate de Kremlin”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE