Război în Ucraina// Bombardarea orașului Harkov de către Federația Rusă. Zelenschi oferă detalii despre atac

545
0

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenschi, în baza informației prezentate de către ministrul afacerilor interne, Igor Klimenko, a declarat că, în noaptea de 31 iulie spre 1 august, armata rusă a atacat orașul Harkov cu cinci drone „Șahed”, potrivit unian.net.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Dimineața a început cu rapoartele importante ale ministrului Klimenko privind situația actuală, atacurile din regiunile de frontieră și atacurile cu drone din timpul nopții asupra orașului Harkov. Inamicul a atacat orașul Harkov cu cinci drone „Șahed”. Toate serviciile noastre lucrează în zonele care au avut de suferit în urma exploziilor”, a menționat Zelenschi.

Totodată, Zelenschi anunță încheierea lucrărilor de înlăturare a distrugerilor cauzate de bombardamentele de la Crivoi Rog și Herson.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenschi, a mai fost informat, de asemenea, de către Valeri Zalujnîi, comandantul Forțelor Armate Ucrainene și comandanții Aleksandr Sîrski și Aleksandr Tarnavski despre situația de pe front, iar de către comandantul Nicolai Oleșciuc, despre anumite detalii de utilizare a mijloacelor de luptă antiaeriene.

Un raport secret i-a fost prezentat președintelui Zelenschi  de către Kiril Budanov, șeful Direcției principale de securitate a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Menționăm că, potrivit salvatorilor, în timpului atacului de noapte al rușilor din Harkov, au fost înregistrate trei „sosiri” pe teritoriul unui complex sportiv din sectorul Shevcencovsky din Harkov.

„O clădire cu două etaje a fost parțial avariată. Nu a fost niciun incendiu. O persoană a fost rănită și se află sub supraveghere medicală”, a declarat Serviciul de Stat de Urgență.

Un alt atac a avut loc asupra unei clădiri cu trei etaje a unei instituții de învățământ din sectorul Saltovsky.

„ Au fost distruse parțial etajele doi și trei ale clădirii. De asemenea, a avut loc un incendiu pe o suprafață de 200 metri pătrați. În clădire nu erau oameni la acel moment”, au spus salvatorii.


În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE