Guvernul a desemnat azi doi secretari de stat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

609
0

Executivul a aprobat numirea lui Mircea Păscăluță în funcția de secretar de stat, pe domeniul transporturilor, în cadrul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Domnul Păscăluță este licențiat în științe politice și deține un masterat în integrare și securitate europeană la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Mircea Păscăluță cunoaște limba engleză și rusă, posedă cunoștințe vaste, necesare pentru gestionarea eficientă a domeniilor cheie ale ministerului.

Anterior, Mircea Păscăluță a deținut funcția de secretar de stat, în domeniul transporturilor, la MIDR. De asemenea, acesta a activat în cadrul Direcției reglementării la Autoritatea Aeronautică Civilă.

Tot astăzi, Executivul a numit-o pe Ana Mardare în funcția de secretar de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, care va gestiona domeniul dezvoltării regionale.

Doamna Mardare este doctorandă în științe politice la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, România, a fost expert în cadrul mai multor proiecte de dezvoltare regională și a contribuit la elaborarea strategiilor naționale pe acest domeniu, precum Dezvoltarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională 2027, Elaborarea ghidurilor de finanțare pentru Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (GFA pentru GIZ Moldova), dar și a elaborat strategii M&E pentru proiecte de dezvoltare regională.

Ana Mardare cunoaște limba engleză, franceză și rusă, posedă cunoștințe vaste, necesare pentru gestionarea eficientă a domeniilor din gestiunea MIDR. Menționăm că doamna Mardare a deținut, în perioada august 2021 – februarie 2023, funcția de secretar de stat în domeniul dezvoltare regională la MIDR.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE