Igor Grosu: „Mocirla în care a fost cufundată R. Moldova timp de decenii este greu să fie limpezită peste noapte”. PAS la raport în faţa cetăţenilor

482
0

După doi ani de guvernare şi în preajma alegerilor locale, fruntaşii Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) au ieşit „la raport” în faţa cetăţenilor. Mai exact pe scările Parlamentului, acolo unde preşedintele Legislativului, Igor Grosu, alături de şeful Executivului, Dorin Recean, au enumerat succesele înregistrate pe parcurs, şi-au justificat scăpările, au făcut noi promisiuni şi le-au solicitat cetăţenilor să le fie alături „în drumul pentru integrarea europeana”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Dragi cetăţeni, ne aflăm în cea mai responsabilă perioadă din istoria Republicii Moldova. Anul 2023 este anul în care trebuie să avansăm ireversibil în calea noastră de aderare la Uniunea Europeană. Să începem negocierile şi să dezvoltăm Moldova… Ştiu câte probleme sunt încă în Moldova. Cunosc îndeaproape nevoile cetăţenilor noştri. Vreau ca moldovenii să trăiască ca europenii pentru că merită.  Am vrea să putem face toate aceste lucruri mai repede, însă, mocirla în care a fost cufundată Moldova timp de decenii este greu să fie limpezită peste noapte.  Nu poate fi limpezită peste noapte”, a menţionat preşedintele Parlamentului Igor Grosu.

Şeful Legislativului a subliniat că, timp de 32 de ani, statul nostru a fost supus şantajului, embargourilor, hoţiilor şi schemelor de spălare de bani, iar acum, mai nou – ameninţărilor hibride prin care „Kremlinul, prin servitorii lor de la Chişinău, fac tot posibilul să ne dezbine”.

„Pas cu pas le vom veni de hac tuturor celor care au sărăcit această ţară. Nu mai vrem să facem parte din structuri care nu au nicio valoare. Aflarea Republicii Moldova în structurile CSI nu a adus şi nu aduce niciun beneficiu cetăţenilor. După  ce o ţară fondator a CSI – Federaţia Rusă, a atacat barbar un alt stat fondator – Ucraina. A ocupat teritoriile sale şi a ucis cetăţenii săi, această organizaţie nu mai poate fi numită comunitate. Astfel, am iniţiat procesul de retragere a Republicii Moldova din CSI”, a specificat Igor Grosu.

La rândul său, şeful Executivului, Dorin Recean, a enumerat realizările actualei guvernări şi a promis mai multă disciplină în structurile guvernamentale astfel ca, până la sfârşitul anului, „Republica Moldova să intre în procesul de negocieri pentru aderare la Uniunea Europeană”.

Cei din PAS au mai promis că, în continuare, vor merge „la raport” în fiecare localitate şi la fiecare cetăţean în parte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE