500 de zile de război în Ucraina// Președinta Maia Sandu: „Ucraina va învinge. Altfel nu poate fi”

559
0
Sursa foto: Pagina de Facebook @Volodymyr Zelenskyy, AFP, AP, NYT

Astăzi, când se fac 500 de zile de când Rusia și-a început războiul brutal împotriva Ucrainei, șefa statului a venit cu un mesaj: „500 de zile de când oamenii pașnici, care dormeau în casele lor, care trăiau pe pământul lor, au fost treziți de exploziile bombelor și huruitul tancurilor. Oameni nevinovați executați și lăsați să se descompună pe străzi sau aruncați în groapa comună. La Bucha, la Irpin, la Hostomel, la Borodianka. Femei violate și copii uciși sau schilodiți de bombe”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Președinta Maia Sandu a menționat că viața oamenilor pașnici din Ucraina a fost radical schimbată din cauza acestui război.

„Cei în puteri, femei și bărbați, au luat armele în mâini și-și apără țara. Milioane de mame cu copii și vârstnici au fost nevoiți să-și lase casele și să se adăpostească în subsoluri, în stațiile de metrou sau să fugă în alte regiuni ale Ucrainei sau în alte țări. Acest război brutal seamănă moarte și teroare. Invadatorii distrug clădiri și locuințe, bombardează rețele electrice, distrug sistemele de apă, devastând totul”, a declarat Președinta.

Șefa statului a subliniat că datorită curajului militarilor ucraineni, datorită rezistenței populației civile, în Republica Moldova avem pace. La fel, să rămânem solidari cu Ucraina și vom face tot ce ne stă în puteri să fim alături.

„Ucrainenii sunt și vor fi bineveniți în țara noastră. Drumurile și căile noastre ferate vor continua să ducă produsele ucrainene către piețele lor de desfacere. Ca parte a comunității internaționale, ne vom uni eforturile cu Ucraina pentru ca Rusia să răspundă pentru crimele sale de război. Ucraina va învinge. Altfel nu poate fi. Ucrainenii sunt oamenii păcii și noi suntem alături de ei. Слава України!”, a spus Președinta Maia Sandu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE