CA a aplicat în ședința de azi sacțiuni în sumă de 186 000 de lei

488
0

În premieră, CA aplică amenzi distribuitorilor din UTA Găgăuzia pentru că nu protejează spațiul audiovizual național și activează fără act permisiv.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au aplicat sancțiuni de 100 000 de lei pentru neprotejarea spațiului audiovizual național distribuitorilor „Oguzsatlink” SRL și „ILK HALK TELEVIZIONU” SRL din UTA Găgăuzia. Aceștia au retransmis programe informative și analitice ale posturilor de televiziune din Federația Rusă și Belarus, cu încălcarea prevederilor art. 17 din Codul serviciilor media audiovizuale (CSMA).

„Oguzsatlink SRL” a fost amendat cu 50 000 de lei pentru retransmiterea programelor TV de la posturile de televiziune Первый канал, НТВ, Россия 1,  РБК, Россия 24, Беларусь 24. „ILK HALK TELEVIZIONU” SRL, la fel, pentru retransmiterea programe lor TV interzise de CSMA de la posturile Красная линия, НТВ, Россия 24, Беларусь 24. Sancțiunea aplicată acestuia a constituit, de asemenea, 50 000 de lei.

Distribuitorii urmează să înceteze, în termen de 24 ore, difuzarea programelor ce încalcă securitatea informațională a țării.

Aceștia s-au ales și cu amenzi pentru activitate fără autorizație de retransmisiune sau licență de emisie. „Oguzsatlink” SRL retransmite, contrar legii, 58 de servicii media de televiziune, iar „ILK HALK TELEVIZIONU” SRL – 37. Ambii distribuitori au primit amenzi de câte 19 000 de lei pentru activitate în lipsa actului permisiv de la CA și urmează să își legalizeze activitatea în cel mult 15 zile lucrătoare.

În același timp, „ILK HALK TELEVIZIONU” SRL, administrat de Stepan Piron, a mai fost sancționat cu 19 000 de lei pentru că difuzează postul TV „Первый народный” fără ca să dețină licență de emisie.

Un alt distribuitor, „Steel Trading Group” SRL, a fost amendat cu 29 000 de lei pentru activitate fără autorizație de retransmisiune în Glodeni. CA a decis să-i acorde un termen de 15 zile lucrătoare pentru a-și legaliza activitatea.

Suma totală a sancțiunilor aplicate în ședința de azi este de 186 000 de lei.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE