Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de condoleanțe familiei și apropiaților lui Serghei Muntean 

723
0

Șefa statului a fost prezentă la ceremonia funebră organizată la sediul Poliției de Frontieră din Chișinău, pentru a onora memoria ofițerului Serghei Muntean. Serghei a servit țara cu responsabilitate și curaj, îndeplinindu-și datoria cu sacrificiul propriei vieți.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova, Președinta a adresat sincere condoleanțe  familiei lui Serghei, colegilor de breaslă și tuturor celor apropiați.

„Știu că nu există cuvinte care să aline măcar puțin durerea voastră, dar să știți că vă împărtășim durerea. Împreună vom purta în inimi amintirea eroismului său”, a spus Președinta Maia Sandu.

Președinta Maia Sandu a subliniat că, prin sacrificiul lui Serghei Muntean și Igor Ciofu, alți oameni au scăpat nevătămați și că Moldova există datorită unor asemenea eroi, care zi de zi își fac datoria cu demnitate. Însă fiecare viață pierdută este o tragedie pentru noi toți, pentru toată țara.

Luni, 3 iulie, șefa statului a semnat un decret prin care ziua de astăzi, 4 iulie 2023, este zi de doliu național. Tot prin decret prezidențial a fost conferită post-mortem Medalia „Meritul Militar” lui Igor Ciofu, locotenent-colonel în rezervă al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, și lui Serghei Muntean, agent-șef adjunct al Poliției de Frontieră a MAI.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE