„Atac terorist”! Procurorii vor investiga tragedia de la Aeroport sub aspectul comiterii unui atac terorist. Este posibil să fie implicate şi alte persoane  

777
0

Atacatorul care a ucis doi oameni pe Aeroportul Internaţional Chişinău  este internat în spital în stare gravă. Acesta a fost rănit în timpul intervenţiei poliţiştilor Brigăzii „Fulger”. Despre aceasta a declarat pentru presa de la Chişinău, procurorul general interimar, Ion Munteanu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit lui, cauza va fi preluată de procurorii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale şi urmează să fie examinată sub aspectul comiterii unui atac terorist. De asemenea, procurorii verifică versiunea implicării şi altor persoane.

Munteanu a explicat că atacatorul a devenit violent în momentul în care poliţistul de frontieră l-a întrebat despre scopul vizitei sale în Republica Moldova. După ce a ucis un poliţist şi un agent de securitate şi a rănit un pasager, atacatorul s-ar fi baricadat. În timpul intervenţiei în forţă, agresorul a fost rănit.

Procurorul general interimar nu a confirmat şi nici nu a infirmat faptul că atacatorul ar fi mercenar din grupul Wagner, aşa cum s-a vehiculat în presă.

„Nu avem confirmare că ar fi afiliat vreo unei structuri militare sau paramilitare”, a precizat Munteanu.

Mai precizăm că atacatorul a aterizat pe Aeroportul Internaţional Chişinău cu o cursă de la Istanbul.

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE