După ce partidul i-a fost scos în ilegalitate, penalul fugar Șor anunță crearea blocului „Ș.O.R.”

597
0

Penalul fugar Ilan Șor sfidează decizia Curții Constituționale (CC), care a dispus dizolvarea Partidului „ȘOR” și anunță crearea Blocului „Ș.O.R.”

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„La solicitarea și rugămintea a mai mult de jumătate din populația Moldovei, am inițiat formarea unui bloc politic, care va reprezenta toate proiectele realizate până acum de Partidul „ȘOR””, a scris fugarul pe pagina sa de socializare.

Potrivit lui Șor, denumirea deplină a blocului nu mai reprezintă numele său de familie ci –  „Șansă, Obligații, Realizări”, iar obiectivul este de a obține victoria la alegerile locale, prezidențiale și parlamentare. Totodată, Șor anunță că el va avea rolul de „coordonator politic” în activitatea blocului.

Reamintim că, pe 19 iunie curent, Curtea Constituțională (CC) a decis scoaterea Partidului Politic „Șor” în afara legii. Înalta Curte a dispus ca Ministerul Justiției să desemneze o comisie de lichidare a PP „Șor”.  Încă atunci, deputata fără imunitate, aflată în arest la domiciliu, Marina Tauber, spunea că echipa sa are „mai multe formule” de activitate ulterioară, fără a preciza, însă, care anume sunt acestea.

Amintim că Guvernul a aprobat încă în luna noiembrie trecut propunerea de verificare a constituționalității Partidului Politic „Șor”. Conform sesizării, acțiunile comise de Partidul „Șor” pe parcursul ultimilor șase ani sunt incompatibile cu principiile fundamentale ale democrației. În plus, pe lângă investigațiile jurnalistice, care demonstrează încercările partidului de a submina vectorul de dezvoltare europeană a Republicii Moldova cu implicarea serviciilor secrete din alte state, în document este menționat și faptul că liderul formațiunii a fost inclus pe lista de sancțiuni a Statelor Unite ale Americii.

Mai precizăm că, recent, liderul formațiunii, Ilan Șor,  a fost condamnat la 15 ani de pușcărie. Șor a fost recunoscut culpabil în dosarul „Frauda bancară”. Totodată, potrivit deciziei, Ilan Șor urmează să restituie în bugetul statului peste 5,2 miliarde de lei. Mai reamintim că Șor a reușit să fugă din Republica Moldova în 2019, după ce fusese condamnat  la 7,5 de ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE