Procurorii anticorupție ar putea fi obligați să renunțe la gadgeturile personale în timpul orelor de serviciu. Ce planuri are șefa PA 

618
0

Procurorii ar putea fi obligați să renunțe la gadgeturile personale în timpul orelor de serviciu. Aceasta ar fi una dintre eventualele măsuri pentru prevenirea scurgerilor de informații la care se gândește șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Drăgălin, și despre care a vorbit în cadrul unui interviu pentru Ziarul de Gardă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Eu din august-septembrie discut despre ce am putea face și care ar fi soluțiile. Discut cu procurorii din PA, cu conducerea CNA. Ca o propunere ar fi să interzicem calculatoarele sau telefoanele personale în această clădire, să fie obligat fiecare angajat să aibă doar telefon de serviciu. Eu, ca procuror în SUA, aveam un telefon pe care îl primeam de la angajatorul meu și semnam un document care spunea că eu înțeleg că acest telefon nu-i proprietatea mea, am obligația să-l folosesc doar în interes de serviciu și că în orice moment angajatorul meu poate avea acces la acest telefon. Eu așa am lucrat ca procuror timp de șase ani în SUA”, a menționat șefa PA.

Problema numărul unu pentru implementarea acestei măsuri este „finanțarea”, pentru că „nu este ieftin” de procurat telefoane pentru fiecare angajat.

Precizăm că, în ultima perioadă, activitatea PA a fost afectată de un scandal de proporții legat de colaborarea instituției cu Centrul Național Anticorupție. După o serie de scurgeri de informații legate de activitatea internă a celor două instituții, Drăgălin a fost acuzată de „intimidare și presiune” asupra subalternilor săi.

Ulterior, Drăgălin a explicat că nu ar exista niciun fel de probleme între conducătorii celor două instituții, iar această „realitate falsă” ar fi creată în mod intenționat de „procurorii corupți”, care nu lucrează în interesul statului, ci în interesul organizațiilor criminale.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE