Președintele Parlamentului și premierul Recean consideră că decizia CC în raport cu PP „Șor” „este o victorie” 

597
0

Declararea neconstituționalității PP „Șor” este o „victorie importantă pentru democrația acestei țări, care ani de zile a fost păgubită de această organizație criminală organizată, aflată în slujba Kremlinului”. De această părere este președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Lupta cu politicienii corupți, cu finanțarea ilegală a partidelor a fost una din angajamentele noastre din campanie și rămâne a fi o prioritate pe agenda guvernării. Bandiții folosesc politicul pentru a-și spăla imaginea și a fugi de justiție. Dar, indiferent de câte partide-spălătorii de imagine și-ar crea, tot bandiți și organizații criminale vor rămâne. Un stat slab și sărăcit începe cu corupția din partide. Un stat de drept este acela unde hoții stau la pușcărie, nu fac politică”, a scris Grosu pe pagina sa de socializare.

Totodată, președintele Legislativului avertizează că finanțarea partidelor din bani furați de la cetățeni va fi sancționată dur.

La rândul său, premierul Dorin Recean a menționat că decizia de luni, 19 iunie, a CC  „întărește democrația și statul de drept al Republicii Moldova”.

„Suntem hotărâți să reformăm justiția, astfel încât legea să fie în capul mesei, iar demnitatea cetățenilor să nu fie călcată în picioare de corupți”, a menționat șeful Cabinetului de miniștri, Dorin Recean.

Precizăm că luni, 19 iunie, Curtea Constituțională a dispus dizolvarea Partidului Politic „Șor” și iradierea acestuia din registrul persoanelor juridice declarând neconstituționalitatea formațiunii.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE