Cartea „Omul libertăților absolute” despre Gicu Chiriță lansată la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”

758
0

Pe data de 16 iunie la Biblioteca municipală „B. P. Hasdeu” a avut loc evenimentul de lansare a cărții „Omul libertăților absolute”: GICU CHIRIȚĂ. Volumul a apărut la editura ARC în 2023.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Criticul literar, director al editurii ARC, Eugen Lungu, a vorbit despre Gheorghe Chiriță ca despre „unul dintre cei mai buni redactori de carte” pe care i-a cunoscut.

Teo Chiriac, poet, Președinte al Uniunii Scriitorilor din Moldova, a afirmat că Gheorghe Chiriță i-a redactat la un nivel de performanță pe foarte mulți scriitori de la noi.

În fața celor prezenți au mai luat cuvântul scriitoarea Maria Pilchin și coordonatoarele cărții Tanea Chiriță și Ana Rapcea.

Isabelle Haile, nepoata regretatului scriitor, a susținut un recital muzical.

Gheorghe Chiriță, născut pe data de 17 ianuarie 1949, s-a stins din viață la 26 decembrie 2021. A desfășurat o activitate prodigioasă de traducător literar și a fost distins cu premiul USM în 1996 și cu premiul Uniunii Latine în 2005.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE