Șefa PA expune filmul „conflictului” cu CNA: „Avem persoane corupte și interesate să creeze o percepție de haos”

749
0

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Drăgălin, a expus, în cadrul unei conferințe de presă, filmul „conflictului” cu Centrul Național Anticorupție, mediatizat pe larg în presa de la Chișinău pe parcursul săptămânii curente.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit Veronicăi Drăgălin, totul a pornit de la o inițiativă a sa de a înțelege în ce relații sunt procurorii din subordinea sa cu alte persoane de influență din țară, care, într-un fel sau altul, ar putea ajunge în vizorul organelor de drept. Ulterior, informațiile au fost „scurse” într-un format distorsionat pe un canal de telegram.

La inițiativa șefei de la PA, au fost convocați într-o nouă ședință toți procurorii din subordinea sa și ofițerii CNA din organul de urmărire penală. În același timp, Drăgălin spune că nu l-a invitat pe șeful instituției, Iulian Rusu, care, potrivit legii, ar fi în afara competențelor, în condițiile în care la ședința cu pricina urmau să fie abordate detalii din anumite dosare penale.

Fapt pentru care, șeful CNA, Iulian Rusu, s-ar fi supărat și nu le-a permis ofițerilor săi să asiste la ședința convocată de Drăgălin.

„Domnul director i-a rugat pe toți ofițerii să părăsească sala, eu i-am rugat sa rămână pentru a discuta lucruri operative. Ei, după ce s-au uitat unul la altul, s-au ridicat și au plecat. Ca om, înțeleg acest lucru… înțeleg cine le plătește salariu… A fost o situație regretabilă, care nu trebuia să se întâmple”, a explicat Drăgălin.

În același timp, șefa de la anticorupție susține că informațiile care au ajuns în presă au fost distorsionate intenționat pentru a crea o percepție complet diferită despre ceea ce s-a întâmplat.

„Avem persoane corupte care sunt interesate să creeze o percepție de haos, o percepție că noi nu ne înțelegem, că noi nu suntem profesioniști, că noi nu lucrăm pe dosare penale. Vreau să vă asigur că aceste tentative au loc pentru că aceste persoane simt foarte bine că lunecă pământul de sub picioarele lor. Noi, împreună cu CNA, am reușit să infiltram persoane la cele mai înalte nivele în grupuri criminale organizate, avem surse care ne dau informații ca să știm cu ce se ocupă aceste grupări, care sunt planurile lor de mai departe, reușim să înregistrăm video, audio și ei se simt în pericol și  fac tot posibilul acum să ne destabilizeze”, a spus Drăgălin.

Totodată, Drăgălin susține că, la ora actuală, PA examinează mai multe „denunțuri de la cetățeni în raport cu ofițerii corupți din CNA”.

„Noi lucrăm cu acești denunțători, noi înțelegem cine sunt grupurile pe interior, cine lucrează pentru fugarii noștri din țară, cum lucrează, cu cine au legătura și noi am reușit să aflăm asta în ultima lună, anume pentru că anumite grupări au creat percepția ca noi între două instituții avem conflicte. În realitate, noi nu avem conflicte, noi lucram să eliminam oamenii corupți din instituțiile noastre”, a menționat Drăgălin.

Veronica Drăgălin a lansat acest mesaj public la o zi după ce șefa statului, Maia Sandu, le-a sugerat celor doi șefi de la PA și CNA „să se apuce de lucru”, după un ping-pong intens de replici și acuze reciproce.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE