Josep Borrell: „Calea europeană a Republicii Moldova este clară și este deschisă”. Oficialul vorbește despre mesajul care ar trebui să ajungă în Rusia

653
0

 „Calea europeană a Republicii Moldova este clară și este deschisă”, a declarat Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, la Bulboaca, Anenii Noi, unde a sosit alături de alți zeci de oficiali europeni pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene (EPC).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Consider că Uniunea Europeană va fi cu acești oameni și cu acest Guvern. Acest lucru este clar. Calea europeana este de asemenea clară. Moldova este țară candidat. Ceva ce acum câteva luni părea imposibil, iar acum este candidat. Acum, ei trebuie să muncească pentru a face reforme, iar calea este deschisă”, a spus oficialul european

Totodată, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate a regretat atacul de astă noapte asupra Kievului, care s-a soldat cu mai mulți morți, inclusiv doi copii.

„Trebuie să spun că regret noul atac asupra Kievului în urma căruia doi copii au fost uciși. Este o nouă dovadă a faptului că Rusia continuă să atace populația civilă din Ucraina. Sper că prezența unui număr atât de mare de lideri, care s-au reunit foarte aproape de Ucraina, la doar câțiva km de graniță, va transmite un mesaj puternic cu privire la unitatea multor state, nu doar ale celor din cadrul  UE, cu privire la  apărarea ordinii internaționale, apărarea drepturilor oamenilor, apărarea suveranității statelor. Este important ca aceste mesaje să ajungă și în Rusia”, a declarat Josep Borrell.

Precizăm că, în urma atacului din această noapte, lansat de ruși asupra Kievului, trei persoane au fost ucise, dintre care doi copii, iar alte 14 au fost rănite. În trei cartiere ale orașului au fost avariate clădirile.

Totodată, înaltul oficial european a ținut să precizeze că Rusia nu se regăsește între participanții la Summit nu pentru că a fost exclusă, ci pentru că așa au ales liderii acestei țări.

„Rusia nu este aici nu pentru că noi nu ne dorim să invităm Rusia, ci pentru că Putin, Rusia, s-a exclus din această comunitate lansând acest atac, acest război nejustificat împotriva Ucrainei”, a spus oficialul.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE