VIDEO// Un medic ar fi vrut să-l ucidă pe altul. Ar fi angajat un „asasin la comandă” și era dispus să achite mii de euro pentru moartea fostului coleg 

553
0

Un fost doctor a fost reținut de oamenii legii pentru 72 de ore pentru că ar fi  comandat asasinarea fostului său asociat într-o clinică de ginecologie din Chișinău.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit procurorilor, s-a întâmplat anul trecut, iar motivul comandării asasinatului ar fi fost răzbunarea acestuia față de fostul partener de afaceri, care a refuzat să continue colaborarea după ce bănuitul a condiționat parteneriatul prin numirea într-o funcție de conducere în clinică a nurorii sale.

Prin urmare, fostul partener și-a retras activele din clinică și a părăsit echipa, iar alți medici i-au urmat exemplul. În continuare, compania a falimentat, iar între timp fostul partener a pus pe roate o altă afacere în domeniul medical.

Potrivit procurorilor, bănuitul urma să-i plătească asasinului suma de 10 000 euro pentru executarea omorului. Pentru ca să-și atingă scopul fără ca să fie deconspirat, acesta comunica doar cu persoana care ar fi contactat direct cu asasinul, un polițist sub acoperire.

Respectiv, bănuitul a achitat inițial 1 500 de euro, iar restul – 8 500 de euro urma să-i achite odată cu prezentarea de către executorul comenzii a imaginilor fotografice care să confirme uciderea victimei. În acest scop, bănuitul i-a făcut rost asasinului de un pistol automat Kalașnikov și 30 de cartușe, pe care le-a prezentat intermediarului cu care comunica. Arma fusese furnizată fostului medic de către un fost luptător în conflictul din Afganistan, din raionul Dubăsari, care a luptat și în regiunea transnistreană și care în prezent este condamnat condiționat la patru ani de închisoare pentru escrocherie și uzurparea calității oficiale în stat.

Planul bănuitului, însă, a fost deconspirat odată cu achitarea celei de-a doua tranșe – moment în care a fost reținut, în flagrant. Au urmat percheziții la fostul medic, de unde au fost ridicați peste 200 000 de dolari SUA, peste 17 000 de lire sterline, un pistol, înscrisuri de ciornă și telefoane mobile.

Așa cum starea de sănătate a bănuitului s-a agravat, acesta a fost internat în spital, unde continuă să fie reținut. De asemenea, a fost reținut și fostul luptător afgan, care i-a pus la dispoziție pistolul automat pentru executarea omorului, urmare a perchezițiilor de la domiciliul acestuia.

https://www.facebook.com/watch/?v=1261622748073439&ref=sharing

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE